If interested in any of the paintings, contact us at : athspa@gmail.com

If interested in any of the paintings, contact us at : athspa@gmail.com

Εάν ενδιαφέρεστε για κάποια από της ζωγραφιές μας επικοινωνήστε μαζί μας στο : athspa@gmail.com

Nansy Cool Jewelry

Nansy Cool Jewelry
Μοναδικα Χειροποιητα Κοσμηματα !
Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΛΑΙΩΝ ΣΤΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ-OIL PROPERTIES IN SOAPS


Υπάρχουν πολλά έλαια που χρησιμοποιούνται στη σαπωνοποίηση σήμερα και είναι συνήθως έλαια φυτών. Χρησιμοποιούμε ένα συνδυασμό από υγρά έλαια (ακόρεστα) μαζί με στερεά έλαια (κορεσμένα) ,  για να κάνουμε ένα θαυμάσιο σκληρό σαπούνι. Παρακάτω θα δούμε μια λίστα ελαίων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και οι ιδιότητές τους.


Λάδι Αβοκάντου
Το λάδι αβοκάντου έχει έντονο πράσινο χρώμα και είναι ένα πλούσιο έλαιο που είναι καλό για το σαπούνι, τις κρέμες και τα λοσιόν. Είναι άριστο σ’ όλους στους τύπους μαλλιού. Είναι υψηλό σε βιταμίνη Α, D & το Ε αυξάνοντας έτσι το χρόνο ζωής του. Ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος αλλά είναι πολύ καλό για το ξηρό και υπερβολικά ευαίσθητο δέρμα. Είναι, επίσης,  γνωστό ότι βοηθά το έκζεμα και τη ψωρίαση ακόμα την απώλεια μαλλιού. Χρησιμοποιείται στην παραγωγή του σαπουνιού μέχρι και 30%.

Αμυγδαλέλαιο (γλυκό)
 
Αυτό το λάδι είναι δημοφιλές για τη χρήση στο μασάζ και τη γενική φροντίδα δέρματος. Μερικές σταγόνες στις μάσκες προσώπου βοηθούν στην ξηρότητα. Είναι θρεπτικό και είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δερμάτων. Ενυδατώνει ιδιαίτερα, δίνει σταθερό αφρό όταν χρησιμοποιείται στην παραγωγή του σαπουνιού. Μπορεί να προστεθεί στα σαπούνια, στις λοσιόν, στις κρέμες, στα βούτυρα σωμάτων, κ.λπ. Χρησιμοποιείται στα σαπούνια μέχρι και  5% των συνολικών λαδιών. Μπαίνει στα πρόσθετα, προς το τέλος της σαπωνοποίησης,

Βερικοκέλαιο
Είναι ιδιαίτερα καλό για τη πρόωρη γήρανση, το ξηρό και ευαίσθητο δέρμα. Ενυδατώνει ιδιαίτερα, δίνει σταθερό αφρό όταν χρησιμοποιείται στην παραγωγή του σαπουνιού. Πολύ καλό για όλους τους τύπους δερμάτων. Χρησιμοποιείται στα σαπούνια μέχρι και  5% των συνολικών λαδιών. Μπαίνει στα πρόσθετα, προς το τέλος της σαπωνοποίησης.

Βαλσαμόλαδο
Το βαλσαμόλαδο εμποτίζεται σε ένα καλό έλαιο, το οποίο δεν χαλάει εύκολα, όπως είναι το ελαιόλαδο και αποκτά ένα ροδοκόκκινο χρώμα. Χρησιμοποιείται  για την  ανακούφιση του μυϊκού πόνου και σε αναφυλαξίες δερμάτων. Είναι ένα αντιφλεγμονώδες λάδι που είναι κατευναστικό και χρήσιμο σε πληγές. Χρησιμοποιείται στα πρόσθετα, προς το τέλος της σαπωνοποίησης.

Ελαιόλαδο παρθένο, εξαιρετικά παρθένο  ή πυρηνέλαιο
Αυτό το λάδι είναι πολύ καλό στο δέρμα, είναι κατευναστικό και μαλακτικό. Κάνει λίγο αφρό στο σαπούνι όταν χρησιμοποιείται μόνο του, αλλά μπορούμε να προσθέσουμε  λίγο καστορέλαιο  για να κάνει μεγαλύτερες φουσκάλες που διαρκούν περισσότερο. Είναι πολύ καλό για πλύσιμο ρούχων ή πιάτων. Έχει λίγες καθαριστικές ιδιότητες, σε σχέση με το λάδι καρύδας.  Χρησιμοποιείται μέχρι και  100% στο σαπούνι και γίνεται άσπρο και σκληρό.  Αυτό το σαπούνι λέγεται σαπούνι της Καστίλης. 
 

Ελαιόλαδο κατακάθι

Το κατακάθι ελαιολάδου είναι το καλύτερο για την Παρασκευή σαπουνιού επειδή είναι πηχτό σαν βούτυρο, έχει πολλές περισσότερες καθαριστικές ιδιότητες από το παρθένο ελαιόλαδο ή το πυρηνέλαιο. Δημιουργεί σαπούνι με πλούσιο κρεμώδη αφρό, κατάλληλο για δέρμα, μαλλί και πρόσωπο, σε αντίθεση με της καλύτερης ποιότητας ελαιολάδου που το σαπούνι είναι μόνο για πλύσιμο ρούχων και πιάτων. Το σαπούνι μόνο από κατακάθι ελιάς είναι για όλους τους τύπους μαλλιών και δέρματος αλλά είναι ιδανικό για μωρά και ανθρώπους με πολύ ξηρό δέρμα. Το κατακάθι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του και δεν είναι απαραίτητη η προσθήκη του  λαδιού καρύδας ή του  καστορέλαιου την αύξηση του αφρού του σαπουνιού.

Ηλιέλαιο (βιολογικό)
Είναι ένα μαλακτικό έλαιο που εξάγεται από τους σπόρους ηλίανθων. Είναι πλούσιο στα λιπαρά οξέα, είναι μια καλή βάση για τα έλαια μασάζ, τις κρέμες, τα λοσιόν και το φυσικό σαπούνι. Έχει σύντομη ζωή, έτσι όταν το αγοράζουμε πρέπει να το χρησιμοποιούμε αμέσως. Πολύ καλό για όλους τους τύπους δερμάτων. Χρησιμοποιείται στα πρόσθετα, προς το τέλος της σαπωνοποίησης σε μικρές μόνο ποσότητες.

Βουτυροκακάο
Είναι  θαυμάσιο στα σαπούνια και τα κάνει σκληρότερα. Έχει μια φυσική μυρωδιά σοκολάτας που μεταδίδει ένα ωραίο άρωμα. Έχει μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες. Πολύ καλό για κανονικό ξερό δέρμα. Χρησιμοποιείται στα πρόσθετα, προς το τέλος της σαπωνοποίησης σε μικρές μόνο ποσότητες έως 15% των συνολικών λαδιών.
 

Καλέντουλας λάδι
Αυτό το έλαιο γίνεται με εμποτισμένα πέταλα καλέντουλας σε ένα καλό λάδι μεταφορέων όπως η ελιά ή το γλυκό αμύγδαλο. Έχει  ένα ανοικτό κίτρινο χρώμα. Είναι ιστορικά γνωστό για τη θεραπεία των πληγών, του ξηρού και ώριμου δέρματος και για το έκζεμα και τις κατευναστικές ιδιότητες. Είναι ήπιο και ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος και ιδιαίτερα στο ευαίσθητο δέρμα του μωρού. Χρησιμοποιείται στα πρόσθετα, προς το τέλος της σαπωνοποίησης.

Βούτυρο καριτέ (Shea Butter)
Είναι θαυμάσιο για τα λοσιόν, τις κρέμες και τα lip balms για τις ενυδατικές του ιδιότητες. Το ανεπεξέργαστο βούτυρο καριτέ είναι  πιο διεισδυτικό από το επεξεργασμένο, επειδή δεν έχει αντιμετωπιστεί χημικά και δεν έχουν φύγει οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά του. Χρήση από 5% σε 15% για τη σαπωνοποίηση. Χρησιμοποιείται στα πρόσθετα, προς το τέλος της σαπωνοποίησης.

Καστορέλαιο
Αυτό είναι ένα λάδι που μπορεί να προστεθεί για την ενίσχυση του αφρού του σαπουνιού. Ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος αλλά ειδικά στο ξηρό. Ενυδατώνει το δέρμα και είναι πολύ καλό σε σαπούνια για το μαλλί και για την περιποίηση του δέρματος.  Μόνο του αν χρησιμοποιηθεί θα κάνει πολύ μαλακό και διαυγές σαπούνι, έτσι χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες.  Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε μικρό ποσοστό σε βούτυρο για χείλη, βούτυρα λουτρών, κ.λπ.

Λάδι καρύδας
Αυτό είναι ένα από τα λάδια για σαπωνοποίηση που δίνουν φυσικό αφρό στο σαπούνι. Είναι σχεδόν απαραίτητο για το σαπούνι, αφού έχει περισσότερες καθαριστικές ιδιότητες από το ελαιόλαδο. Είναι φυσικό και  πολύ καλό για το δέρμα και ταιριάζει σε όλους τους τύπους. Το φυσικό λάδι καρύδας  χρησιμοποιείται στα σαπούνια, τις κρέμες και τα λοσιόν κα.  Μπορεί να χρησιμοποιηθεί  μέχρι και 30% στη συνολική ποσότητα των λαδιών.

Καροτέλαιο
Αυτό είναι ένα λάδι  με πλούσιο χρυσό χρώμα που λαμβάνεται από τα καρότα. Το έλαιο καρότων είναι υψηλό σε βιταμίνη Α και την Bata-Carotene με αποτέλεσμα να είναι πολύ θεραπευτικό λάδι για το πρόσωπο. Ταιριάζει σε όλους τους τύπους δέρματος αλλά περισσότερο στο ξηρό και ώριμο.

Μελισσοκέρι
 

Χρησιμοποιείται στην παραγωγή των σαπουνιών, των κρεμών, των αλοιφών και των λοσιόν. Εάν χρησιμοποιούμε το μελισσοκέρι από παραγωγό, έχει μια φυσική μυρωδιά μελιού και έχει επίσης τις φυσικές θεραπευτικές ιδιότητες που οι μέλισσες μεταδίδουν σε αυτό. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε έως  και 20% των συνολικών ελαίων στο σαπούνι σας για σκληρότερα σαπούνια.

Λάδι τζοτζόμπα
Το λάδι Jojoba δεν είναι λάδι, αλλά ένα υγρό κερί, γι’ αυτό το λόγο δεν είναι τόσο λιπαρό όσο τα άλλα λάδια. ‘Έχει χρησιμοποιηθεί για πολλά έτη στα προϊόντα φροντίδας δέρματος λόγω της θεραπευτικής του δύναμης. Μπορεί να βοηθήσει στην ακμή και τα σπυράκια και είναι θαυμάσιο για το κανονικό,  ξηρό και ώριμο δέρμα.

Σησαμέλαιο
Λέγεται ότι είναι καλό για την ψωρίαση, το έκζεμα, το ρευματισμό, και την αρθρίτιδα. Χρησιμοποιείται ως 10% στα συνολικά λάδια γιατί δίνει πολύ μαλακό σαπούνι.

Λάδι φοίνικα
Αυτό το λάδι  μοιάζει πολύ με το λάδι καρύδας και έχει σχεδόν τις ίδιες ιδιότητες. Δίνει σκληρό, άσπρο, άριστο ήπιο σαπούνι . Χρησιμοποιείται μέχρι και  50% των λαδιών.


ΠΗΓΗ-fysikaproionta

0 σχόλια:

Beauty Tips Chat

Δημοφιλείς αναρτήσεις

visitors

Από το Blogger.